Kuka olen

Tervetuloa sivuilleni!

Ihmiset ovat elämäntehtäväni. Neljännesvuosisadan ajan olen opettanut, ohjannut ja kasvattanut maakuntani nuorisoa aineenopettajana ja kolmen lapsen äitinä. Ammattiauttajan roolissa toimin psykologian opettajan, lyhytterapeutin koulutusten, parisuhdeneuvojan ja monipuolisen elämän- ja työkokemuksen tuomalla pätevyydellä. Ihmisen sielunmaiseman ja elämän kysymysten ymmärtämiseen johdattavat lisäksi menossa olevat käytännöllisen teologian maisteriopinnot Åbo Akademissa.


Työni on luonteeltaan matalan kynnyksen psykososiaalista tukea. Sydäntäni lähellä ovat eri syistä kuormittuneet ja vaikeuksiensa kanssa kamppailevat, omaa tietään etsivät, työ- ja muiden elämän haasteidensa kanssa kipuilevat, ihmissuhteiden viidakkoon eksyneet, surulliset, pettyneet ja myös he, jotka haluavat toimia ennaltaehkäisevästi ja vahvistaa toimintakykyään tai pohtia suunnitelmiaan koulutetun auttajan kanssa. Ei tarvitse olla isoa kriisiä hyötyäkseen empaattisesta kohtaamisesta ja syvistä, hyvistä keskusteluista uusine näkökulmineen ja oivalluksineen.


Kuuntelen, keskustelen, tuon esille erilaisia näkökulmia, valmennan, ohjaan ja rohkaisen. Parasta työssäni on kuitenkin aina nähdä, miten asiakas saa oivalluksia ja osaa itse hahmotella ratkaisuja ongelmiinsa. 

Maria Heikkilä, FM, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, psykologian ja kieltenopettaja (ruotsi, englanti), lehtori

-  Yksityinen lyhytterapeutti, 1/2021-

- Auntie-ammattilainen, Auntie Solutions Oy, 4/2022-

- Peruskoulun (1996-2007) ja lukion kielten lehtori (2007-)

Opinnot:

- Filosofian maisteri, Tampereen yliopisto 1996

- Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja psykoterapeuttiset valmiudet -opintokokonaisuus, Siria Oy ja Tampereen Kesäyliopisto, 2020

- Psykologian perus- ja aineopinnot / aineenopettajapätevyys, Tampereen avoin yliopisto, 2022

- Teologian yo 2020-, maisteriopinnot 2022-, Åbo Akademi

Täydennyskoulutukset: 

- Traumaterapian perusteet, Lyhytterapiainstituutti (LTI), syksy 2019

- Kertaterapiakoulutus, LTI, syksy 2020

- Solmuja Parisuhteessa (R) - menetelmäkoulutus, 1-6/2022

- Parisuhteen palikat -ohjaajakoulutus, 4/2022

Jäsenyydet:

- Lyhytterapeutit ry.

- Soteria ry.

- Valitseterapia.fi -palvelu

Luo kotisivut ilmaiseksi!